
Όπως γνωρίζουμε όλοι, η κίνηση του σώματος προηγείται από μια σκέψη. Σκεφτόμαστε και περπατάμε, σηκώνουμε αντικείμενα κ.ο.κ.
Οι αρθρώσεις όμως, πέρα από το να υπακούνε τις εντολές μας για κάποια πράξη αντιπροσωπεύουν και την πνευματική μας ευλυγισία, η οποία είναι απαραίτητη για την προσαρμογή μέσα στην καθημερινότητα. Προσαρμοζόμαστε καθημερινά σε καινούρια καθεστώτα, κάνουμε συμβιβασμούς,κ.τ.λ.
Κάθε νέο ξεκίνημα, κάποιο γεγονός, ένα νέο άτομο στο περιβάλλον μας, ή κάποια πρωτοποριακή μας ιδέα μπορούν να αποτελέσουν κίνητρο για κινητοποίηση, το επόμενο βήμα που λέμε τόσο ωραία καθημερινά. Αυτό το επόμενο βήμα μπορεί όμως σε πολλές περιπτώσεις να συνδέεται με φόβο και τρόμο, για το τι θα μπορούσε να συμβεί… αυτός ο φόβος προέρχεται λοιπόν από το υπερβολικό risk management, το οποίο καλλιεργείται τόσο σχολαστικά από τον λεγόμενο κατώτερο εαυτό. Σαν φαύλος κύκλος γυρίζει ο κατώτερος εαυτός γύρω από τους φόβους και τους μασάει ξανά και ξανά και τρέφεται από αυτό, ώσπου να μεγαλώσει και να “ενηλικιωθεί”.
Ταυτόχρονα όμως τρέφεται και ο Ανώτερος Εαυτός από την επιθυμία για αλλαγή και καλλιεργεί συναισθήματα ελπίδας, γνωρίζοντας πως όσο και να φοβάται το άτομο, η αλλαγή πρόκειται να συμβεί.
Τραβιέται το άτομο λοιπόν μπρος και πάλι πίσω..
Αυτό ειναι το σημείο, όπου η ανισορροπία μεταξύ των ενεργειών, του αρσενικού και θυλικού, του Jin και του Yang μέσα στον άνθρωπο κορυφώνεται σε τέτοιο βαθμό που δραστηριοποιείται και “διαμαρτυρείται” το ίδιο το σώμα.
Οι αρθρώσεις, και κυρίως τα γόνατα είναι το αντιπροσωπευτικό σημείο για τέτοιου είδους εσωτερικής σύγκρουσης, διότι εκείνο ευθύνεται στον υλικό κόσμο για το κυριολεκτικό επόμενο βήμα! Χαρακτηριστικό είναι πόνοι στα γόνατα, και μερικές φορές σε πιο ακραίες, χρόνιες καταστάσεις η μετακίνηση της επιγονατίδας, και κάθε είδους ορθοπεδικού προβλήματος στα γόνατα.
Ενδιαφέρον αποτελεί επίσης το γεγονός ότι στο γόνατο βρίσκονται βελονιστικά σημεία, τα οποία αντιπροσωπεύουν το ηλιακό πλέγμα και μέρη του εντέρου. Αυτό σαν πληροφορία είναι πολύ σημαντικό, διότι μας δείχνει, ότι ο νούς έχει παραγεμίσει με άχρηστες πληροφορίες από το εξωτερικό μας περιβάλλον, βλέπε τηλεόραση, ειδήσεις, διαδίκτυο.
Ο μέσος άνθρωπος προσπαθεί να απασχολεί όλη την ώρα το μυαλό του, λέγοντας πως το εξασκεί με αυτόν τον τρόπο, ή απλά και μόνο γιατί πρέπει να αντέξει για να ανταπεξέρχεται στις υποχρεώσεις τις δουλειάς, στο σπίτι και πάει λέγοντας.
Ένα Εσπρεσσάκι και φύγαμε…
Και στο λεωφορίο Sudoku, 9Gag, Facebook,…
Αυτή η εντύπωση είναι εντελώς λανθασμένη! Χρειάζεται η ηρεμία για να βρούμε πραγματικά λύσεις!
Η εξάσκηση του μυαλού είναι το άδειασμα από άχρηστες πληροφορίες! Αυτή γενικά είναι η αρχή της θεραπείας οποιουδήποτε προβλήματος.
Ιδιαίτερα, όποιος είναι νέος σήμερα και ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με άχρηστες εκπομπές και πληροφορίες, οι οποίες κλέβουν όχι μόνο τον χρόνο, αλλά και την ζωή από τα όμορφα μυαλά, αντί να καλλιεργηθεί, είναι σχεδόν βέβαιο ότι στο μέλλον θα αποκτήσει ορθοπεδικά θέματα στο γόνατο. Θα πληρώνει τον σπαταλημένο χρόνο… χρόνος ζωτικής σημασίας…
Επιστρέφοντας στην ρίζα, την σύγκρουση του φόβου και της επιθυμίας για αλλαγή, παρατηρούμε μια τρομερή “φασαρία” στο μυαλό. Ένας γνωστός μύστης παρομοίασε αυτήν την κατάσταση με μια μαϊμού, η οποία παραμιλάει ασταμάτητα και δεν αφήνει να κυριαρχίσει η ηρεμία…
Αυτή η μαϊμού είναι από εμάς τους ίδιους εκπαιδευμένη να βάζει τρικλοποδιές σε μορφή φόβου. Είναι λοιπόν ένας βαθύτερος προγραμματισμός του εαυτού μας να εμποδίσει τον ίδιο τον εαυτό…
Η οπτικοποίηση και μόνο αυτής της εικόνας εμένα προσωπικά με κάνει να αισθάνομαι κάλυτερα, κάθε φορά που παρατηρώ αυτήν την φασαρία. Φαντάζομαι ότι βάζω ένα τσιρότο στο στόμα της προσωπικής μου μαϊμούς και αρχίζω να αδειάζω την σκέψη μου, αφήνοντας χώρο μόνο για την συγκέντρωση της αναπνοής.
Για την εγγυημένη θεραπεία βοηθάει η οπτικοποίηση της επιτυχίας των στόχων. Η χαρακτηριστική ερώτηση είναι:
“Τι φοβάμαι στην επιτυχία των στόχων μου?”
Πακέτο πάει φυσικά η συνειδητοποίηση ότι έχετε βοήθεια! Όση βοήθεια χρειαστείτε στην πραγματοποίηση των ονείρων σας!
Αυτό θα έλεγα είναι το πιο σημαντικό κομμάτι για την θεραπεία των γονάτων.
Ψιτ: Προσοχή και στην διατροφή! Η ισορροπία του πνεύματος συνδέεται με την ισορροπημένη διατροφή (οξέων- βάσεων)!
Όλα μπορούν να θεραπευτούν, αρκεί να το επιτρέπουμε!
(Η κάθε εναλλακτική πληροφορία, εργασία και συνεδρία δεν αντικαθιστά την επιστημονική ιατρική διάγνωση και θεραπεία!)